Monday, March 7, 2011

trY tO updatE



3rd day buat entry...
hmmm.....dah start goyang balik....
mood dah xde balik...
idea pun kurang...
or may be sbb aku kurang tido kot...
alarm comel bunyi malam2.....mate2 lak bukak2 susah tutup2...adeh...

penT xpe....kate nk berkorban...
tpi tu la...merungut tetap jugak...
ngehihihihiii

lunch semalam kuar jalan2
wat i saw a cute gurl jln dlm heavy gadget...
heavy since dah selalu pegang pun...
nice gadget but will look like mice if u dun know how to use it
everyone can...kalu let the machine do their job

may be dh jdik trend kot...so xpelik la kalu nampak semua org bawak..
dulu lain kalu nampak..."wow! dem u own benda tu?...terbaik"
skrg???....uh oh!! u ade that thg...oww..ok....heh
ape2 pun dah taste memasing ok la tu
try to update...xsalah kan???

uh oh...gtg...wrap....

Sunday, March 6, 2011

copy cat...heh



hahahahahahahahahahahahahahahahahaha....
wat more kan i say......
may be tu dah side effect for those yg ade blog or planning to have a blog

reason for somebdy to have a blog...variety la kot...
mane la aku nak tau....benda yg ade dlm kepla masing2...aku bukan mind reader
so aku assume people buat blog may be nak buat duit......
or nk sharing cite coz sharing is caring....
or nk gossip2 ala2 gossip gurl....
or nk kejar glemer kot2 la mane tau kan....
or mcm my senior opis ckp dia buat blog cm dairy la...review wat had we done and laugh our self at the end of the day...cool...
or they may be just like me....buat blog sbb nak merase ade blog...dat Y blog aku asik berkulat.....hehehehehe
that part of my assuming la....may be byk lg reason yg otk aku xterpk

btw the main point aku nk cite utk entry kali nie adalah kopi+kucing = copycat
meaning copycat kalu xtau tanye en.Wiki....dia mmg terbaik
aku bg satu contoh la nak kasi entry aku nampak penuh sikit....
katekan lah aku minat kat satu blog nie...hmmmm....lately aku byk layan blog seriusso aku mesti la duk follow je ape yg dia update kt blog dia
dan hari2 mesti aku bace entry dia...writing dia pun mesti aku unspontaneous dah tangkap kot....
tut tut aku pun duk berangan nk ade blog jugak....
so jenuh la dok pk ape yg perlu aku letak kat blog aku sok karang....
idea datang.......aku pun ape lg tekan tekan la papan kekunci tu sampai penat la jari jemari....
taip punyer taip...ok siap....wallah.....my entry for my blog....ngehhehehehe proud....
result.....let me guess...eh my blog hampir same la dgn blog yg aku minati tu....

so basically most of our writing akan terpengaruh la dgn mane2 blog yg kite follow tu....
not saying that thg is bad thing or wat...
but just gatal tgn nk taip n bgtau kt sesape yg bace entry nie je....
yg sebenarnya anda dipukau secara unspontaneous by the author blog yg anda follow.....
hah!!!....magic bukan???.....hahhahahhaha.....spooky.....
that Y la u copy n cat.......so folk denied if u not one of then....
but trust me....the more you try to denied the truth the merely you close to it....

ok wrap....done...kopi break....ngehihihihihi

Friday, March 4, 2011

long time no blogging

haaaaccchhhhuuuuu......
dem...berhabuk....no wonder la password pun aku dah lupa....
wahahahhahaha...last entry pun aku dah lupa ape yg mumble..

now days i wont be alone any more...
1st got my lovely little gurl now....
2nd i got a neighbor yg volume suara dia not less than bunyik serombong kapal titanic
n 3rd aku bukan duk marikh...planet yg xberpenghuni...hehehehehe

it was so long ago aku stop mumble kt blog
bukan xnk type tpi aku just kurang suke type when "bernyamuk" di tepi ku...
lari idea dowwhhhh....
so skrg time aku sunyi since jiran haipening aku tu tido lg kot

mesti la aku buat enty nie nk bercerita pasal ank gadis aku....
tok sah duk doubt lg...like u never know me b4.....
i like sharing story yg i like to share...not gossip ok...

my bby gurl skg dh 3 month lebih....skg dia suk usaha nk belajo meniarap
tiap2 hari buat senaman mengiring....kejap ke kanan kejap ke kiri...
berusaha gigih..tangga kejayaan..tu la ayat yg aku dok pesan kat dia...ngehihihihih
dia lak cam phm je....beusaha la nk meniarap...
pastu bile dah penat berusaha....nangis....xpe...dia bby...
so no hal la....u nangis2 pun still nampak cute....;p
kalu dah besor sok krg jgn duk buat lagu nie....xcute anymore

actually pretty hard to raise a child of ur own....
ur life will extremely change.....it turn up side down more extremely fast
sometime u dun even no which is up n down anymore...
it quite amazing actually how this wonderful child of ur can change u from zero to hero.....
coz bile ko dpt je title mum n dad....pd aku ko auto bertukar jdik superhero...
yess aku mmg duk bangga skrg..aku mmg ngaku aku superhero skrg niee...
mane xnyer...dulu2 aku mane tau nk buat byk keje dlm satu mase nie...
skrg...muahahahahahaha.....aku leh FB, Blogging, masak, nengok ank tido n kemas rumah...
cayalah....hehehhehehe...bangga siot....

narrgghhhh....aku xde la nk up sgt psl aku pun...
just nk bgtau...
bile korg dh rase sendiri cmne susahnyer nk besar kn ank nie.....
time tu korg akn terpk.....yg mak n ayah kite mmg byk brkorbn utk kite
cm skrg aku terpk...sepnjg mak aku n ayah aku besarkn aku...
agak nyer ape yg dia org terlepas eh....
time depa beli mainan kt aku mesti depa dh terpakse cut depa punye expenses utk depa sendiri
entah2 time tu depa pun duk teringin nk pakai baju cantik2 cm org lain jugk...
aku budget je la...tp xmustahilkan....semua org ade keinginan
dem....guilty lak bile pK2 kan balik

mum dad...i salute u guys....love always n always....thx for raising me up....
n for u my gurl....pls grow up...be a good person...i love more then u love me...;p

that it.....wrap.....
There was an error in this gadget

jom buat extra duit