Wednesday, March 17, 2010

komik komik komik.....~~~~ n impact


aku duk bace manga online...cambiase la since dat one of my hobby reading.....but akn ku bace buku xbertauliah je...xngantok ah bace buku camtu...aku cukup alahan bace benda yg bagus nie...even bace surat khabar bahagian ilmu2 tu pun aku leh ngantok.....ZZZZZ

tengah syok bace areep tegur dari belakang..."eh manga korea"

aku lak
"ha'ah, sbb nie manga korea ja bace" cit....tu ayat semate sbb aku mmg suke manga

dia sambung lg " tgk, kalu hong kong punyer komik lg power dia punyer lukisan" buat muke mcm nk explain smthing people xfigure out

aku balas
" ha'ah, mcm komik pedang setiawan" mate still lg bace komik tu

dia tanye lak "acik banyak kan dia kumpul komik camtu, mane dia dpt duit" buat muke lg

aku pun nk menang dn dgn lagak nyer aku ckp la "kami kalu time skool dulu nk benda sanggup berlapar tu kt skool. janji dpt beli ape kami nk" huh, kembang idung jap berlagak dgn kebodohan diri sendirik......

aku nk tunjuk kami ni berdikari tpi on the other side of view 6pk la kami nie ngok......

ello...makan lg penting la dari simpan duit buat beli komik tu.....
patut la mak haku selalu hangin tgk kite org bace komik...bersungguh xbertempat...aduh la... tpi nasib baik la kami tidak kekal bodoh...kami masih lg pandai dan mampu idup berdikari lg....




konon koleksi komik tu la





Thursday, March 11, 2010

org ade ko pun nak ade


mlm tadi time diner, dlm kul 10.15 pm waktu kejadian...aku melepak kat restaurant kt area perumahan kat situ
crowd agak ramai walaupun time dah agak lewat sbb esok still keje
then the crowd pulak most of them are family....mums, dads, bros, sis and kids....
xde la nk pelik...just wondering aje....

nk jadikan cite ade la satu married couple tu...derg bawak bby derang sekali utk mkn...how sweet...
tpi yg xberape nk sweet nyer....bby tu demam....meraung la budak tu sbb xselesa..
mau xselesa...da kul berape...budak tu mesti nk tido...budak just mcm one month kot...
kecik je...dari awl depa masuk sampai la waktu aku nk balik budak tu nangis lg
kesian aku tgk budak tu...korg pk la...kalu korg demam gerenti badan lenguh2, mate asyik nk tido, kepale pening dn sebgai nyer....
skrg nie korg bygkan budak one month tu nk tanggung derita tuh...

so aku cop parent nie sbgai sengal....org kawin ko nk kawin...org ade anak ko nk ade anak....
org risau anak xsihat...ko buat bodo je pasal tu janji ko puas ati.....
wei...anak korg bukan patung..dia pun mcm ko jugak....tau rase sakit n semua
korg mmg selfish...ikan pun xngaku korg keturunan korg tau.....
ape2 pun aku mintak jauh la dari berperangai mcm korng...amin =_=


Wednesday, March 10, 2010

jeles - jeles in the air


ahahahaha...i can't believe it....ade org jeles kat aku n the gang......ahahahahhaha.....jeles wit us b'cause kami terlalu happy go lucky

as simple as dat....nape la depa nk dengki sgt..kami mmg cmnie...happy always....
tpi biase la....org akan dengki tgk kebahagiaan org lain....normal la kan...
well ape2 pun...i hope day by day ko akan jadik makin dengki kat kami...ahahahahaha...
iknow i shouldn't pray for dat...but if dat wat u want...so take it la kan....

ahahahaha...jeles.....

Tuesday, March 9, 2010

Aku da lmbt...Nape ko buat kaco....


cukup tention bile da kuar awl tpi ade je yag kaco aku.....tolong la jgn camtu lg.....
karang aku tunjuk amarah ku dijlnan kan susah lak...

dari rumah mcm nk je terus terjun dari tingkap bilik tu then terus masuk kete...
tpi aku tau aku bukan superwoman...so aku ikut la care normal manusia turun dari tempat tinggi
satu satu aku langkah turun tangge....sambil bwk beg yg agk berat...
aku da lame da rase pelik...pelik dgn beg aku yg memanjang berat.....nak kate byk duit...
tipu ah tu...aku da kering abis nie....semua jenis bank aku da kikis duit dlm tu...

da sampai kat kete aku terus start enjin kete dlm 3 mint camtu aku da gerak...
yup...enjin xsempat panas lg....camne nk panaskn kalu jam da tunjuk kul 7.30 am...
jalan.....pecut...itu rutin aku awl pg....xsempat aku syok lyn tekan minyak kete...
tetibe je jalan depan tu da jem.....jem panjang lak tu...aduh....kaco la....

bapak lame jem...ape nie baru je kuar umah da jem...nie da melampau nie....
wei...jalan la...karang aku luku semua kan...itu la ungkapan hati aku dlm keresahan...
muka aku da start nk tumbuh kematu da nie...nape korng xnk jalan lg nie....
dgn penantian tanpe kesabaran aku dpat tau nape jem sgt...
ade kete terbabas la kot....xteruk langsung...just dat car n the drive je je yg cedera sesorg....
but why jln leh jem thp cipan...simple answer...mesti la sbb ramai repoter nak ambik cite....
aduh...nape la ramai sgt suke jadik repoter nie....dapat duit ke????..rase mcm x je...

pastu nk tmbh lg angin dlm bdn....mamat berseragam lak buat hal...
ko nk melintas xreti tgk kiri kanan ke??...cikgu x ajar ke???
padtu perlu ke ko thn moto kt tengah jln camtu....ape ko ingat ko tu ironman ke???
tolong la....korng tu manusia biase je...jgn buat lebih kurang tau...
mak aku pesan...kalu kite buat org susah...org akan buat kite lg susah...hah..krg menangis ko xterpikul

continue journey dgn speeding all the way...lantak la ape org nk cakap....
nk kate kete aku buruk ke??....kecik ke???...kurang asam ke???....aku da xambik port da....
semua kete aku ptong sayur je...ahhh...aku da xpedulik...teng teng teng...phone bunyik...
alarm....da kul 8.00 am...dem...aku da lmbt....paling sedih aku just 3 km from opis.....
dem aku lmbt lg.....

Monday, March 8, 2010

kisah bermula dgn internet dn kini bersama

Alhamdulillah.......
impian ku dah tercapai.....impian untuk hidup bersama insan yg ku sayang
kini status ku adalah seorang isteri kepd Mohd Arifuddin semua nyer bermula selepas selesai nyer akad nikah pada mlm 26/02/2010 ( Jumaat ) menunggu semua nyer berakhir adalah satu penderitaan bagi ku

Bermula dgn seorang kenalan ku di UiTM....adalah sorg mamat nie syok kt minah dlm kelas aku...
kebetulan aku rapat dgn minah tu n mamat tu....dipujuk rayu oleh mamat tu aku pun jdik agen cari jodoh...
set kan satu date dgn mamat tu.. ..aku pun ajak minah tu kuar melepak...
in the middle of lepaking tu aku aku ckp la aku nk blik....so tercouple la mamat tu n minah tu
mamat tu dgn gentel nyer pay kebaikan aku dgn bg nombor phone mamat aku minat...

one night aku the cabar geng karah utk call mamat aku minat tu....
for ur info mamat nie hot...all most semua tau kewujudan dia...
N i...agak bertuah sebb aku telah di jodohkan utk jadik kawan dia....
mate yg menjeling...huh....xterkira.....ye la...aku ugly duck yg jln seiring dgn handsome swan....
so korg pk la.....to me i'm luck....but also unlucky....mane xnyer everyday kena kutuk....ngok tu yg jeles tu...

dari perkenalan aku dgn mamat encem tu....aku berkenalan lak dgn sorg lelaki dlm frenster...
almaklum la..time tu frenster glam u.....semua chat about frenster...aku pun xterkecuali...
begin wit msg2 dlm frenster tu...aku bertukar no.phone dgn dia....unexpected bile dia request my number...
aku lak a bit gedik at dat moment aku bg la.....happy but sad...sedih sikit la...
sbb mamat encem tu start jauhkan diri when he know aku berkwn dgn lelaki itu....
aku agak bengang sbb aku arase aku xsalah pun if aku nk berkwn dgn sape2 pun...tpi why mamat tu mcm xsuke????....or aku yg perasan lebih???....
ape2 pun...aku let it be.....let ime decide what is best for me....

da dpt no.phone lelaki itu aku lak ligat ber sms dgn dia...dulu2 ade iklan digi yg ibu jari depa besar sbb sms...
hah aku lebih kurang camtu la jugak.....cume aku bukan kartun utk besar kan jari aku sesuka nyer.....
aku ber sms dgn lelaki itu agak lame sehingga aku tamat dip....time konvo dia nak jumpe...
we meet up..then our relationship getting better...then it turn out kami jadik couple....

for almost 4 years aku hang out dgn lelaki itu....atau pun arif....dia mula berani kan diri utk melamar aku kalu dulu2 time tgh hangat bercintun tu aku ada la usik dia...ajak dia kawin...contoh ayat aku guna:
  • jom kite kawin esok
  • esok jgn lupe dtg umah....dtg minang eh
  • bile nak kawin nih.....
  • ala...semua da kawin kite bile lagi
  • dan lain2.....
itu time aku usik dia....time dis usik aku la...tu yang best...dia terus usik hati aku...menitik gak air mate aku...usikkan yg terus ke alam seterusnya..
akhir nyer dia melamar aku...dia bgtau mak n ayah dia...then parent dia setuju..then dat its....
after day by day...year by year....wit simple wedding ceremony and dgn satu lafaz....arif telah memiliki aku sebagai isteri nyer yang sah...
syukur pada Mu Ya ALLAH....Kau telah menjodohkan aku dgn seorg lelaki yang menyayangi aku....
aku memohon pada Mu Ya ALLAH...Kau berkati kami dgn rahmat Mu dan keredhaan Mu
buat semua yang mengenali aku dan menyayangi aku...aku ucap terima kasih..dan doakan kebahagian ku....
dan aku pun akan berdoa utk korg jugak....sbb...ja syg korang semua...syg sgt....muaxxxx...


There was an error in this gadget

jom buat extra duit